Het weer op Mallorca

Mallorca is een erg bekend eiland en velen zullen het wel kennen. Mensen gaan ernaartoe om te feesten, of om gewoon een leuke vakantie te hebben. Het eiland kent warme zomers en zachte winters, waar de temperaturen bijna nooit onder nul komen. Daardoor is Mallorca de ideale plek om naartoe te gaan op vakantie.

In het hoogseizoen naar Mallorca

Er is op het Mallorca erg veel toerisme en het eiland is één van de populairste vakantie eilanden van Europa. Dat komt onder anderen door het heerlijke warme weer op het Mallorca. Het eiland kenmerkt zich namelijk met haar warme zomers en vele zonuren. In de maanden juni, juli, augustus en september is het hoogseizoen. De warmste maanden zijn juli en augustus, waar de temperaturen vaak oplopen tot meer dan 30 graden. In september lopen de temperaturen alweer terug en komt er weer meer kans op regen.

Het weer op Mallorca

In het voorjaar of najaar op vakantie naar Mallorca

Er zijn uiteraard mensen die echt warme vakanties helemaal het einde vinden en daarvoor ook op vakantie gaan. Maar er zijn ook mensen die liever wat minder warm weer hebben, bijvoorbeeld rond de 15-20 graden. Dan kan je het beste in oktober naar Turkije gaan. Het weer in Mallorca in oktober is dan nog steeds goed, alleen is er wel aanzienlijk meer kans op regen in deze maand. Oktober is de maand dat de zomerse temperaturen verdwijnen en Mallorca de herfst echt in gaat.

Ben jij juist wat meer op zoek naar een periode waar het niet veel regent, maar het alsnog rond de 15 graden is? Dan kan je het beste in april naar Mallorca gaan. De temperaturen zijn dan rond de 15 graden en in deze maand gaan de temperaturen omhoog richting de zomerse temperaturen. In mei is het weer in Mallorca rond de 20 graden en regent het ook minder dan in september. Het voordeel van in het voorjaar of najaar op vakantie gaan naar Mallorca, is dat de prijzen van hotels en resorts een stuk lager zijn. In welke periode ga jij naar Mallorca?

termometer